Reiseliv-
og språkklassen ved Vardø videregående skole flyttet sist fredag - 25. oktober 2013 -
undervisningen ut av klasserommet og inn i restauranten på Vardø hotell.
Tema for timen var lokale forutsetninger for reiselivsbedrifter. Og
denne gang handlet det om bruken av lokale råvarer.
Kjøkkenet
på Vardø hotell og kjøkkensjef Tor Emil Sivertsen har de siste årene
spesialisert seg på bruk av lokale råvarer i sin restaurant. Det aller
meste av det som serveres er hentet fra Varanger og i turistsesongen er
åtte av ti middagstallerkener faktisk fisk fra Vardø. I tillegg til
sjømat hentes både reinkjøtt, urter og ikke minst bær nesten rett
utenfor hotelldøra.
Utnyttelsen av dette lokale fortrinnet fikk elevene lære mer om
samtidig som de fikk smake på en del av råvarene. På menyen denne gang
stod både kongekrabbe, laks, glasert hval, roastbeef av sel, kvann,
ryllik, rabarbra, multebær, tyttebær, blåbær og et lite stykke ost fra
Pasvik. For å bestå dagens time måtte elevene smake på alt. Det gikk
over all forventning. Selv om en del av maten var både spesiell og ny
for veldig mange ble det karakteren bestått for alle sammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar