fredag 25. oktober 2013

Reiseliv- og språkklassen ved Vardø videregående skole flyttet sist fredag - 25. oktober 2013 -  undervisningen ut av klasserommet og inn i restauranten på Vardø hotell. Tema for timen var lokale forutsetninger for reiselivsbedrifter. Og denne gang handlet det om bruken av lokale råvarer.  

Kjøkkenet på Vardø hotell og kjøkkensjef Tor Emil Sivertsen har de siste årene spesialisert seg på bruk av lokale råvarer i sin restaurant. Det aller meste av det som serveres er hentet fra Varanger og i turistsesongen er åtte av ti middagstallerkener faktisk fisk fra Vardø. I tillegg til sjømat hentes både reinkjøtt, urter og ikke minst bær nesten rett utenfor hotelldøra.

Utnyttelsen av dette lokale fortrinnet fikk elevene lære mer om samtidig som de fikk smake på en del av råvarene. På menyen denne gang stod både kongekrabbe, laks, glasert hval, roastbeef av sel, kvann, ryllik, rabarbra, multebær, tyttebær, blåbær og et lite stykke ost fra Pasvik. For å bestå dagens time måtte elevene smake på alt. Det gikk over all forventning. Selv om en del av maten var både spesiell og ny for veldig mange ble det karakteren bestått for alle sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar